Monday, January 23, 2012

Segmen ADORE YOUR ARTS PART 2


ASSALAMUALAIKUM...

ALHAMDULILLAH SEGMEN ADORE YOUR ART PART 1 DAH PUN HABIS DAN PARA PEMENANG MASIH DALAM PROSES PENGADILAN... (betulke proses ni?) HAHA.. SO SEKARANG NI PART 2 PULAK. JADI KALAU KORANG NAK JOIN BOLEH TERJAH BLOG FIZA.. AKU KONGSIKAN (senang cter copy paste dari blog fiza)...

Untuk Part II ni,penyumbang pertama adalah Adam pengetua WLA.Dari segi bakat,memang tak perlu cerita panjanglah.Dia memang berbakat besar dalam seni.Macam macam dia tahu dan dia tak pernah kedekut ilmu.Kadang kadang masa membataskan aktiviti seni dia.Tapi dia masih boleh menghasilkan seni yang superb macam Vector/doodle/photo effect/3D graphic dan macam macam lagi.

Ini sumbangan adam untuk minggu ni,vector cartoon.Kalau nak tengok tutorial dan hasil seni adam boleh pergi ke >>Blog Adam


Kedua pulak,Mar yang misteri suatu ketika dulu.Sekarang dah tak misteri lagi,adakah Mar telah bukak topeng kesayangannya?Kalau nak tahu..korang kene terjah blog Mar nanti ye.Mar mula menvector akibat pengaruh penvector di WLA.Salah satu hasilnya seperti kat bawah ni dan akan menjadi penyumbang vector untuk minggu ni.

Walaupun dulunya Mar ni misteri tapi dia sangat peramah orangnya.^__^Selain berseni mar jugak ada share macam macam application untuk smartphone android.Apa kata terus terjah >>Blog Mar



(ni gambar aku tapi si MAR ni dah jadikan aku geisha pulak)

Yang ketiga untuk minggu ni adalah Colattachoc Inaleesya Cci yang memang terkenal dengan dolly nye yang comel loteh tu kan.FYI,CCI ada buat tempahan bizkad/doodle/banner dan lain lain.Kalau nak tempah,bolehlah roger roger CCI.Jangan risau,CCI peramah orang nya.Hasilnya gerenti memuaskan korang punya.Sumbangan CCI minggu ni adalah dolly comel macam kat bawah ni.



Semua hasil kerja CCI di daftarkan atas hak cipta terpelihara CCI.So,korang tak boleh nak simply tiru,cetak atau amik hasil kerja dia.Kalau nak boleh order.Kalau nak FREE,kene join segmen ni lah.Best kan?Apa kata jengah dulu ke >>Blog CCI

Akhir sekali adalah Fahmi Mahat,Sifu flash Fiza ni.Sangat pemurah bagi ilmu,tanya lah apa saje..gerenti dia jawab punya.Flash tu mainan dia je tau..kira memang pakar flash lah ni.Ramai blogger tempah header dan banner flash kat Fahmi ni.

Selain header flash,Fahmi jugak pakar menvector dan boleh juga hasilkan seni yang lain.Kalau dah nama pencinta seni mesti macam macam boleh kan.So,Fahmi akan sumbangkan flash header untuk minggu ni.Contoh macam kat bLOG FIZA.. (sbb tak dpt nak copy)

Kalau nak header flash FREE,kenalah join segmen ni okay ^__^ .Kalau ada yang nak order boleh ke >>Blog  Fahmi Mahat

Rasa teruja tak dengan sumbangan kat atas tu semua.Minggu ni menawarkan vector cartoon/vector potrait/dolly dan flash header.Kalau korang nak salah satu di atas,korang joinlah segmen yang best dan berbaloi baloi ni.Tak dapat kat mana mana kedai okay.^___^.

Kepada mereka yang dah join Part I,boleh join lagi Part II ni dan berikutnya.Kepada yang belum join.Jomlah join.Syarat pun mudah je..

Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part II"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkanhttp:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
nak tgk contoh entry dan gambar>>click here
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
23Jan 2012>>>29Jan 2012[jam 11:59pm]

SO IF KORANG BERMINAT PERGILAH TERJAH BLOG FIZA. HADIAH BEST TU...:)

BLOG WLA



4 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

ahak3..mcm geisha :P

BiQa HatmiN said...

haha tu keje si music brilliant tu ha..haha

merahitujambu said...

jom ramai2 menghasil kan seni

Mr. Hardy said...

kak yong...min siam datang....kena peleot ngan geng kepala kucing, tu la pasal lama hilang....hehe (^___^)