Friday, June 15, 2012

Janganlah Begini.....




Laluan menuju kejayaan tu bukan mudah. Pelbagai dugaan perlu kita lalui untuk mencapai tahap tu. Aku seperti biasa seorang insan yang sangat menitikberatkan tentang masa dan punctuality... 

Satu program taklimat telah dijadualkan berlangsung pada hari ni.(tempat dan kawasan serta wilayah dirahsiakan)  Dan dengan semangatnya segala persiapan telah siap sedia di atur. Props untuk presentation sudah sedia, borang2 dan dokumen2 sudah sedia dan boleh dikatakan 98% siap. Tunggu nak present je. 

Sejam sebelum bertolak, terdetik untuk menelefon pihak penganjur. Namun satu kenyataan yang agak mendownkan seketika berlaku. Program yang telah cantik diatur sebelum ni BATAL!

Lima minit terdiam lepas letak call. Kenapa? Unpredictable. Tapi lepas tu senyum..senyum dan senyum...

Namun rasa terkilan dan ralat sangat tidak dapat dirahsiakan dari lubuk hati. Mana tidaknya, dah siap segala preparation.. tiba-tiba call cancel. Apa perkara yang buat aku rasa sangat tidak patut???

1. Semalam buat 3 kali confirmation ... org di sana kata semua ok.
2. Segala peralatan telah siap, sewa dll.. burn macam tu je tanpa utilized..
3.Tak ada langsung pihak penganjur yang call kata cancel.
4. Bila kita call, tiada langsung rasa bersalah dan tak dengar pun kata maaf. (cuma cakap tak jadi lah....)

Bukan nak sangat dengar dia mintak maaf, tapi berbahasa lah dengan penat lelah ni. Aku tak faham kenapa hal macam ni boleh diambil ringan sampai macam tu. sejam sebelum program baru tau ia cancel. Bukan nak berkira tapi rasa tipah tertipu. Dah lah perjalanan menuju tempat tersebut sangat jauh dan berliku. Kalau lah tak call tentu akan lebih kecewa bila sampai sana baru tau ia dah dibatalkan.

Tapi tak apa, keep smile. Pintu rezeki Allah tu luas.. mungkin tidak hari ini... :) Cuma satu pesanan, tolong bertanggungjawab dengan tugas masing2...

Bukan mudah untuk jadi orang berjaya... sekian.

AMINAH



15 comments:

Azhafizah[フィザ] said...

Tak patut penganjur buat camtu.supposed call untuk inform awal.takpe,next time lebih never deal with this penganjur ye.senyum sikit biqa ^__^

alhamdulillah.wah..ape rahsia loose weight tu biqa?

keri ikhwan said...

tak patut.. tak patut...

*tetibe plak kluar testimoni aminah tu menda?

Syarafi[skyforce331] said...

SERIUS TAK PATUT..sabar ek biqa ...cheered up :)

Ahmad Haziq Azlan said...

penganjur tidak bertanggungjawab namanya

miza kimbum said...

sabar ye kak ,moga tabah :')

blog-tips-kurus said...

mari kita blacklist penganjur itu!! ;)

blog-tips-kurus said...
This comment has been removed by the author.
biQa Hatmin said...

fiza: betul3... at least call pagi ke..xdelah kita ni ralat sgt... hahaha

keri: haha aminah dah lama tak enterframe..tu yg kuar testimoni.hahahaha

fi: haha.. betul fi..meamng tak patut...xpe psni xnak deal lg.haha

haziq: agak tak bertanggungjawab jugak...hehe

miza: mekasih miza... hehe.. biasalah tu dugaan

kurus: lepas ni memang blacklist dulu... dah takde deal2 lagi dah..hehehe

N.Aima K said...

uniklah blog kamu ni..tiap entri disertakan doodle comell!!

ParkAir said...

kenapa pulak batal last2 minit macam tu. emergency sangat kot?

twinscraftlife said...

안녕하세요~~ Hi~ we sell handcrafts like pouch, key managers, bookmarks, bags and many many more! Please do visit us in our blog~ thank you~ 쇼핑하시면 더 더 감사하겠습니다~~
http://twinscraftlife.blogspot.com
http://thesoaplicious.blogspot.com

Yus Artz said...

kasian kat aminah...=(
blog baru-->yuseriyunus.blogspot.com

biQa Hatmin said...

n. aima.. thanks.. doodle comot je ni...hehe

park air: hmm..katanya tak sempat..itu je.. tak berapa kukuh

yus: cian kan kan kan..wah,akan diterjah insya allah.. :)

lola said...

kesian la plak.huhu

dong dong23 said...

cheap oakley sunglasses
ray ban outlet
nike trainers
ray ban sunglasses
rolex watches
ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
nike running shoes
cheap oakleys
polo ralph lauren
coach outlet
louis vuitton outlet
hollister clothing
polo shirts
fake watches
louis vuitton outlet
gucci handbags
adidas yeezy
celine
nike sb shoes
louboutin pas cher
cheap jordans
instyler curling iron
adidas shoes
louis vuitton outlet
nike free run
rolex watches
michael kors outlet
nike uk
ralph lauren
michael kors handbags
oakley outlet
jordan 4
michael kors outlet
louis vuitton
vans shoes
louis vuitton handbags
gucci outlet
michael kors outlet
20167.12wengdongdong