Wednesday, November 16, 2011

Aku Cinta Kau Bukan Dia

Tajuk: Aku Cinta Kau, Bukan Dia
Director: BiQa
Hero 1: FIXX M 
Hero 2: ZAID
Heroin 1: RUBY
Heroin 2: LEYA 







































AKHIRNYA... SIAP JUGAK CERITA NI..LETIH AKU FIKIR NAK WAT CITER APA..SO KALAU TAK BEST SORRY K..TAHNIAH PADA YANG BERJAYA DAPAT WATAK UTAMA CERITA AKU CINTA KAU BUKAN DIA NI. DAN PADA YANG TAK BERJAYA KORANG LEH CUBA LAGI NEXT TIME OK.. TAPI!!!!!


AKU TERAJIN SIKIT NAK BAGI KORANG WATAK2 NI.. SEBAGAI SAGUHATI..HEHEHE HOPE SUDI TERIMA K... TQ SEMUA!!!

P/S: NI ENTRY TERPANJANG AKU!












NI PULAK LINK MEREKA KALAU MAU TERJAH!
2. FM (hero 1)
3. LYNE (heroin)
4. FAHUNA(heroin)
5. RAIFANA (heroin)
6. NAD (heroin)
7. RUBY (heroin)
8. MAR (hero 2)
9. LEYA (heroin)
10. NABILA (heroin)
11. HIDAYAH (heroin)
12. YANA (heroin)
13. NAJWA

nak buat kartun macam ni boleh ke goanimate.com
(credit to goanimate)



26 comments:

Nur Liyana J said...

sedihnya ending komik ni T-T...tp best ler ^^ thanx ye bg saguhati tu cantik.. >.< huhuhuu ;) kamu mmg da bakat...hebat ;) gambate!

ruby sarip said...

thanx biqa!
kelakar + sedih..
ending die sedey Y_Y.huhu
cerita dia best! sy suka..
kamu hebat!

NZ Diaz said...

hahaha jahatnya aku XD
tapi apsal ending dia semua orang terpaksa sedih di atas pemergian mamat skema tu ? T_T

BiQa HatmiN said...

YANA: TENKIU :)

RUBY:HAHA..CIK HEROIN.HEHE TQ

ZAID: SEBAB NI TIPICAL DRAMA MELAYU..HAHAHAHA

Aiman said...

amboi... tengah cerita dah start mcm nk tgk ending terus je, tak tahan.. haha!

tapi, ending pulak main bnuh2nye haa..

ingatkan leya tnjuk prkra sbnr dkt ruby

haha!

nice btw..

enjoy :)

NABILA said...

wahhhhhhhhhhhh! best cerita, tak dpt jadi watak pon dah boleh bayangkan kita jadi watak. lain kali kalau kakak buat komik ke bgtahu lah mana tahu boleh join. thanks kak, cerita yg menarik :)

Life Is Beautiful said...

nice komik....jln citer pun ok...suker baca :)

Nur Kamalia said...

haha..leya dpat sakit mntal terus, bhaha..

tbaik!..

btw, cOngrats kak, cOz bjya kOmik yg mang mnrIk skli, akak mang kreatif n thanks again cOz plih leya, hihi..tahniah taw!keep it up!

私の名前はMizz Lanun Daratです。 said...

Salam biqa,
wah..berjaya juga terbitkan komik 3D. sebelum tu,saya nak mintak maaf kat biqa ataupun peminat kipas susah mati komik biqa kalo komen saya kurang menyenangkan. apa yang sy nampak,komik biqa memang jenis ringan dan mudah 'dihadam' oleh pembaca.perbanyakkan lagi ekspresi dan mimik muka watak.maybe software agak terhad kot atau apa saja permasalahannya.saya yakin peminat pasti teruja coz melalui mimik muka yang tepat,pembaca boleh 'baca'perasaan watak tu.satu lagi biqa,sesetengah part,jangan letak latar belakang lebih besar dari watak.tumpuan pembaca harus terletak pada watak ye.saya bagi contoh,yang terakhir sekali,heroin duduk atas tembok..x salah besarkan watak.nampak sedikit awan atau burung terbang ke..ataupun cuba bayangkan kita meliht dari bawah watak tu..kesedihan heroin tu akan nampak dan mesti tinggal kesan pada pembaca...itu je wat masa ni biqa..sorry ya.teruskan minat.maybe kita akan jadi partner studio one day.you produce your comic and i ll be your polisher or translator..LOL..Chill ya

BiQa HatmiN said...

tq semua... :)

mizz lanun darat.. tq sebab sudi tegur dan komen..ye memang byk lagi kelemahan komik ni. tapi insya allah akan datang ucba buat lebih baik.lagipun ni sekadar hobi suke2..wah awk betul2 peminat komik ni.. hehe ... teruskan dengan komen membina anda :)

Miss Nadya said...

best cerita ni sebab kisah sebegini mmg pernah berlaku kan??nad amik image tu yer..:)

tak sabar nk tunggu next story..hehe..ada ker??:)

lynenotsocute said...

biqa..thanks sgt2..comelnya adiah sagu hati tu..(^.^)

NABILA said...

cantiklah hadiah saguhati kak biqa tu. nab ambil, terima tau,

Hidayah Shukor said...

waaa..walaupun ending crita nie sedih tapi besttt! :) tahniah sbb dah hasilkan komik yg menarik.. thanks sis Biqa utk hadiah saguhati tu ye..apa2 pun kartun hidayah tu comel laa,:D haha..tau2 je hidayah suka wrna biru.heeee~

My Name is Mar said...

Huwaaaaaaaaaa...
Kenapa asyik Diaz yang dapat watak??
Kenapa?? Kenapa dan kenapa??

*Sambil berguling2 atas lantai macam BOBOI..

BiQa HatmiN said...

nadya ,lyne ,nabila, hidayah... hehe terima lah saguhati tak seberapa tu yer..tq join k :)

alamak jong ki dah guling2...maybe jampi serapah tu tak berjaya kot.hahaha...xdelah, pasni try lagi k..tu ada hadiah saguhati untuk awk.

Fahuna said...

Wah , cerita ni best2. Terima Kasih untuk hadiah saguhati tu. Comel! :D

single is better said...

wow2..terbaikkk la citer ni..hehe.hebat la BIqa,walopn xdpt jd heroin dpt saguhati jgk(comel sgt3 sguhati tu)..hehe..thanx yer Biqa:)

Ku Azhar said...

ooo klik kt link dlm entry ku tu dan sign in using facebook

Rosalia said...

hargailah mereka yg disisi :) sedih citer ni.

Lea Isnawi said...

terhibur pulak bace komik kat sini
kamu sgt kreatip :)

Kongsi Apa2 Aje said...

hadiah tuk admin tak ade..mne aci..ltih admin tlg promote...ekekeke. gurau jer. nice story..bley dpt award neh (^_^)

Faris Ris said...

kesian dia !!~

Miss Purple Ungu said...

alaa...nape sad ending plak
sian mamat skema tu mati huhuhu
awk mmg bbakat la biqa :)

Eera Shera said...

cite best..katun pun comel..

sian fixx ;(

safwanmahzin said...

banyak bnda yang terlepasss..=)