Friday, August 31, 2012

Preparation...



Assalamualaikum...

Salam Merdeka semua!...

Selesai sudah Hari Raya dan jamuan makan-makan yang amat memenuhi perut ini. Selesai jugak pembakaran mercun besar-besaran malam tadi. Dah tiba masa untuk aku buat preparation. Untuk apa?

PTD Assessment Centre (PAC). Yup, beberapa bulan lepas aku ada ambik exam PTD. Biasalah cuba-cuba nasib untuk masuk keje gomen ni. Alhamdulillah untuk stage pertama aku lulus exam tersebut dan dipanggil untuk PAC di IKWAS kat Kluang Johor. So aku rasa esok seawal pagi aku akan drive dari JB ke Kluang. Harap-harap perjalanan berjalan lancar sebab pepagi dah kena daftar.

Sebenarnya aku tak lah tau sangat apa yang kena buat dekat PAC ni. So mula la baru nak search google. Ada la jugak info sikit2 pasal program ni. 2D1N aku masih ok kot... yang tak ok nye nervous tak hilang ni. Hahaha...

Aku cuba la ikut tips yang orang2 lain cakap kat internet ni. (xhabis2 aku google). Aku baca surat khabar (ada la jugak baca sikit), google memang wajib, pastu fitkan badan walaupun baru semalam makan banyak kat openhouse,dan cuba asah balik soft skill aku.hahaha.. Tapi semua tu macam buat last minit je kan.

Jadi sekarang ni aku rasa nak rehat je. Tenangkan diri. Sebab dengar citer ada larian 2.4km dalam 15minit nanti. Agaknya boleh ke tidak ni ek? Masa ujian kecergasan untuk SPAJ dulu pun cuma bleep test je. Itupun setakat level 4.1 je. Ada tak sesape yang dapat dekat IKWAS jugak? Mana tau leh kenal awal2.

Apa pun aku akan cuba buat yang terbaik lah. Mana tau ada rezeki kan. Lagipun first time ni mesti banyak pengalaman baru. FUhh...

Kepada kawan2 doakan saya ye. Hehe.... :)

Selamat Menyambut Hari MErdeka!

8 comments:

Azhafizah Md Nor said...

Semoga berjaya Biqa..Do your best ok!

Mr. Doctor said...

gudluck.. lari lari lari! =)

merahitujambu said...

lama menghilang ni...sihat ke??selamat hari raya

steffany daph said...

selamat hari merdeka. (: moga berjaya dlm segala-galanya. PTD tu apa yer? x faham2 lagi. huhu..

aynadys said...

sy pon dpt kt ikwas jmpe nati

keri ikhwan said...

eh, tak tau plak nk jd PTD ada fizikal test?

biQa Hatmin said...

fiza: tq fiza..dah lepas pun.hehe

dr: tq hehe.. lari tapi tak sampai2 ni

MIJ:selamat2 :) hehe busy ckit..kejap ada kejap takde

step: PTD tu pegawai tadbir diplomatik...nak tau google je.huhu

aynadys: wah yeke....hehe best tu.

keri: hmm... so far untuk PAC aku pergi more to soft skill dan idea individu masing2. fizikal test tu ckit je ...boleh tahan la...

dong dong23 said...

celine handbags
oakley vault
michael kors outlet
ray ban sunglasses outlet
ghd hair straighteners
gucci handbags
coach outlet store online
lebron james shoes
louis vuitton outlet
cartier watches
fitflops sale clearance
kate spade
coach outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
nike uk
louis vuitton outlet
jordan 13
longchamp handbags
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
cheap oakleys
jordan shoes
louis vuitton
michael kors outlet clearance
air max 90
coach outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
true religion jeans
nike air force
oakley sunglasses
tiffany outlet
christian louboutin outlet
replica watches for sale
nike air max
coach outlet
20167.12wengdongdong