Tuesday, September 27, 2011

Facebook Pun Nak Kena Bayar??


"FACEBOOK JUST RELEASED THEIR PRICE GRID FOR MEMBERSHIP. $9.99 PER MONTH FOR GOLD MEMBER SERVICES, $6.99 PER MONTH FOR SILVER MEMBER SERVICES, $3.99 PER MONTH FOR BRONZE MEMBER SERVICES, FREE IF YOU COPY AND PASTE THIS MESSAGE BEFORE MIDNIGHT TONIGHT. WHEN YOU SIGN ON TOMORROW MORNING YOU WILL BE PROMPTED FOR PAYMENT INFO...IT IS OFFICIAL IT WAS EVEN ON THE NEWS. FACEBOOK WILL START CHARGING DUE TO THE NEW PROFILE CHANGES. IF YOU COPY THIS ON YOUR WALL YOUR ICON WILL TURN BLUE AND FACEBOOK WILL BE FREE FOR YOU. PLEASE PASS THIS MESSAGE ON IF NOT YOUR ACCOUNT WILL BE DELETED IF YOU DO NOT PAY!"



Korang ada FACEBOOK?? Bohong sangat la kalau tak ada. Sape tak tau facebook ni binatang apa kan. Facebook ni lah laman soSIAL yang banyak menganggu penduduk bumi sekarang ni. Sebab BELIAU lah awek mintak break dalam hujan renyai, sebab BELIAU jugak lah suami isteri main baling-baling periuk, sebab BELIAU jugak lah anak pak mat (bukan nama sebnar) curi selipar jirannya dan sebab BELIAU jugak lah AKU PUNYA CERITA nak tulis dalam blog ni. aha!
tepuk amai2... :p


Aku pun tak tau siapa punya mesej sesat kat FB aku ni. Siap ada kategori GOLD,SILVER & BRONZE seyh.. 

Tak dinafikan FACEBOOK ni banyak membantu dalam usaha mencari kawan lama dan juga menjejak ex girlfriend or ex boyfriend yang dah kawin dan beranak lima... memang membantu... Kalau inspektor SAHAB ada facebook, senang jugak dia nak connect dengan KLUANG MAN.. (tapi tu citer dulu)

Inilah Kluang man dan Tiong Man

Ini Pulak Inspektor Sahab yang diceritakan

Masalahnya FACEBOOK ni dah kasi langgar sama wa beb... Penat aku mengadd lebih dari 1000 friends tau..tup tup dia mintak bayar pulak doh... Dia ingat aku nak bayar??? Phuiii... its ok lah.. kalau FACEBOOK mintak bayar tunggu akaun ASB aku 200k++ ok. Kalau di fikir , dah boleh nampak dah trick orang-orang INI ... 

So, sekarang ni korang nak bersoSIAL korang bayar lah.. kalau tak simpan je angan-angan tu.. Ape korang rasa? Nak bayar ker? Kalau tak nak bayar korang mampu ke kene DELETE facebook yang korang ngadap 20jam sehari tu??  Boleh?? 

Apa? Tanya aku?? Aku no hal.. Yang penting gmail, ymail, skype,ym xpayah bayar..hahahaha


P/s: Sejauh mana kebenaran nyer aku tak pasti.korang tanyalah pada Mark Z.....berg tu.. 





Apa komen korang?

9 comments:

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak.

tak kisah la. kalau delete pun, akan ada laman sosial baru akan timbul. lagipun, kan friendster ada. so, tukar je kat friendster. apa susah. hehe.

MOHD NASER.com

BiQa HatmiN said...

nasz: hehe betul2..xkisah jugak kan..byk g cara nak bersosial skrg.. tq :)

FIRDAUS HUSAIN said...

sy x berapa nk sokong fb ni punca perbalahan or tinmulkan konflik antara kita...sebenarnya kita yg mencorakkan fb tu jd sebegitu..

BiQa HatmiN said...

ok Dr Firdaus.. memang lah.. dia medium kita lah punca.haha

ada positif ada negatif.. fikir2 lah ye..

bella luna said...

Mark Zuckenberg nie saje je wat kecoh,haha,.biar la dia, suh bayar kite cabut je,.main lain lak,.

BiQa HatmiN said...

bella: ha itu la nama beliau..memang ..rasanya dia dah terlampau stress kot..sebab tu dah kucar kacir ckit management FB ni... pasni kita main enjit2 semut je la.haha :)

aRe-lOnG said...

bayar jangan x bayar...kaye kaye kaye

BiQa HatmiN said...

haha silalah byr...share kredit skali..hahaha

dong dong23 said...

celine handbags
oakley vault
michael kors outlet
ray ban sunglasses outlet
ghd hair straighteners
gucci handbags
coach outlet store online
lebron james shoes
louis vuitton outlet
cartier watches
fitflops sale clearance
kate spade
coach outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet
toms shoes
louis vuitton outlet
nike uk
louis vuitton outlet
jordan 13
longchamp handbags
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
cheap oakleys
jordan shoes
louis vuitton
michael kors outlet clearance
air max 90
coach outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
true religion jeans
nike air force
oakley sunglasses
tiffany outlet
christian louboutin outlet
replica watches for sale
nike air max
coach outlet
20167.12wengdongdong