Tuesday, February 7, 2012

Free Vector : Segmen Adore Your Arts IV (final)

ASSALAMUALAIKUM!

SIAPA NAK FREE VECTOR ? HA CAKAP SEKARANG?
KALAU NAK JOIN SEGMEN ANJURAN AZHAFIZAH BERSAMA WE LOVE ART.

SEGMEN KALI NI SANGAT SIMPLE... CUMA ISI TEMPAT KOSONG JE.. NAK TAU? BACA KAT BAWAH NI OR TERUS KE BLOG AZHAFIZAH.COM


Akhirnya sampai ke final part segmen Adore Your Arts ni.Alhamdulillah,berjaya jugak promote rakan rakan seperjuangan WLA[WeLoveArts].Keputusan untuk part III akan Fiza umumkan setelah juri juri kira markah ye.Harap bersabar.^__^

Minggu ni hadiahnya adalah 3vector potrait dan satu vector cartoon.Sponsor pertama adalah apit.Mesti ramai blogger tahu  fizgraphic.com.Alah,blogger yang pemurah bagi freebies doodle tu.Tapi kali ni apit sponsor vector.Ramai yang order vector kat apit.Ada yang siap buat jingsaw puzzle dan frame lagi.hebat tu!
Ni contoh vector dari apit



So nice kan?Apit memang terror bab photoshop ni.Banyak tutorial photoshop kat blog apit yang boleh korang belajar.Ade jugak freebies doodle.Jom ke>>Blog apit

Kedua,Bika..bukan keropok Bika ye.Jangan marah Bika.Bika satu satunya blogger yang ada kat Italy sekarang ni.Seronok main salji tu..*jeles! .Bika ni selalunya seni dia mesti ke arah makanan je.Sure banyak menu dalam kepala die tu.Kan bika?? Bika ni pencinta seni yang selalunya sangat banyak idea dan melukis vector menggunakan Adobe Photoshop.


Minggu ni Bika sponsor vector potrait macam bawah ni 


Mesti korang nak kenal Bika di Italy sekarang ni kan?agak agak kalau bodek dapat duet euro ke?trylah..hehehe..*mati kene sekeh ngan bika pasni.Cuba lah kenal kenal dulu>>Blog Bika (HAHA..hanya mampu tertawa tgk fiza tulis ni)

Ketiga Yus,Melukis vector menggunakan adobe photoshop juga.Sangat teliti pada line dan sketching.Pakar dalam black and white arts.Selain tu pandai juga dalam photography dan editing gambar.Kalau nak edit edit gambar tu bolehlah contact Yus.

Ni salah satu hasil black and white dari Yus.

FYI,Yus masih bersekolah lagi Form 4.Hebatkan budak sekolah dah explore photoshop ni.Dalam WLA ni Yus dipanggil Fizo Omar..hehe..gurau gurau je tu.kalau nak tanya apa apa pasal photography dan editing boleh tanye kat Yus>>Blog Yus

Untuk sponsor terakhir adalah Are-Rif,semakin aktif menvector.Selain melukis vector Are rif jugak pandai dalam editing coding template blog.Sebelum ni dia ada buat usahasama design template dengan CCI.Hasil design dorang tersangatlah superb.

Bukan tu je,pandai jugak mendoodle tau..Tapi minggu ni Are-rif sponsor vector ala ala cartoon macam hana tajima bawah ni.



Kalau nak tanya pasal coding ke atau apa apa pasal apa yang are rif buat. Boleh terus direct ke >>Blog Are rif

OKay dah settle kenalkan para sponsor,meh kita tengok cara nak dapatkan vector vector di atas secara FREE.Camna nak dapatkan secara FREE boleh tengok syarat di bawah ni.Minggu ni ade kelainan sikit.Lebih mudah tak perlu buat entry atau edit apa apa.Just perlu komen dalam entry ni je.

Syarat:
Tinggalkan komen anda di entry ni dengan melengkapkan slogan di bawah ini
Saya nak hasil seni di atas kerana___________________[tidak lebih dari 15patah perkataan]
Sertakan sekali link blog tanpa meletakkan http:// dan www.
*sekiranya ada link http:// dan www secara automatic nya penyertaan dibatalkan.
*ayat perlu teratur dan tiada sebarang ayat ewww..

Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua slogan  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 slogan menarik akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
6Feb 2012>>>13Feb 2012[jam 11:59pm]


SO APA TUNGGU LAGI? JOM LAH SUMBANG TAK SAMPAI 15 PATAH PERKATAAN PUN KAN... SEMOGA BERJAYA DPT VECTOR FREE :)






5 comments:

Citra NaniZam said...

nak joint!!!!
kak citra mang minat sgt ngn lukisan vektor ni tp x pandai nak buat just harap ada yg baik hati nak bg free.. dah dapat vektor pertama dari adik Keri Ikhwan.. tak sangka Biqa pon pandai men vektor yer.. harap ada tuah akak dapat vektor dari Biqa nanti.. wish me luck!!

myra azraff said...

isk isk..cantikla vektor yg bika buat tu...heheeee..semua yg buat pun cantik..thumbs up !

BiQa HatmiN said...

jemput lah join kak citra :) sangat dialukan...hehehehe


myra..ehem sape cantik? bika or vectornya?hahaha

KaK LimAh Si SupiR said...

wahhhh..cantek2 ny :P

biQa Hatmin said...

kak limah leh join gak ..g lah lengkapkan slogan je..hehehe xyah post2 pun...