Tuesday, February 21, 2012

Make Over Me Contest

Assalamualaikum..

Dah lama aku tak join contest ni.. Jadi Alif pulak dah pelawa join.. GRAB terus lah.hahaha... Cuma lambat disiapkan sebab banyak kerja.. Tapi akhirnya aku berjaya menghasilkan dan membuat make over terhadap ALIF.


Inilah gambar yang perlu di make over sampai jadi Mat Over.. Jadi aku tergamam... Wow...brader mana ni? Tak sama pon dengan doodle ALIF? Atau adakah ini ALIF? Ok bro, bila nampak gambar ni aku bermonolog sendirian di malam yang sepi. *rekaan semata-mata.

"Bro, ambik gambo nak keluar kereta ke?"
"Bro, baju tu rasa macam semarttt sangat lah"
"Bro, lesung batu tu memang terbaek.. manis senyum..hahaha"

Jadi aku gabungkan...

1. Kereta
2. Baju SMART
3. Lesung batu... (yang ni aku takde idea) hahaha

AQIB!!!!! Jalankan tugas anda.....



TARAA!!!!!!



...







OK ALIF... Inilah hasil imaginasi yang telah diluahkan. Hasil gabungan kereta, baju dan wajah... Maka terciptalah watak BUMBLEALIF... So, lepas ni tuan punya wajah tak payah dah ambik gambo keluar kereta, masa nak transform tu dah ada muka..guna iphone tangkap gambo sendiri laju2..Kelasssss..Haha.. 

INILAH TRANSFAMOUS SAYA... 

Jadi pada sesiapa yang ada imaginasi lebih hebat dari aku yang tak hebat ni, boleh lah join... Jom MERIAH kan lagi suasana...hehehehe. Tekan sahaja pada banner alif tu ye...


"DONT JUDGE A PERSON BY ITS BAJU"


Dan aku harap hasil kerja aku ni bertepatan dengan syarat ALIF iaitu tiada unsur penghinaan/sensetif terhadap BUMBLEBEE ORIGINAL..


Pantun penutup:

Tak makan maggi makan nasi,
Tak makan nasi makan roti,
Kalau suruh berimaginasi,
Confirm! Bumblebee je yang aku reti...



21 comments:

Nor Abdullah said...

assalamualikum biqa..ya allah masyaallah sgt la berimaginasi seni.kak nor tak dpt pikir ape pun.hihi tahniah tahniah even belum menang lagi hihihi

biQa Hatmin said...

waalaikumsalam kak nor...alhamdulillah hehe... awal kak nor komen yer..hehehe tenkiu ka nor.. ramai g yang hebat diluar tu..huhu

Ahmad Haziq Azlan said...

kreatif wo biqa.....boleh menang wo

biQa Hatmin said...

Azlan, mekasih..tapi menang tu rasanya jauh lagi sebab yang lain lagi hebattt...hehehehe

Suraya Aris said...

kreatif!
muka sebijik, boleh buatkan sya satu? heehe

biQa Hatmin said...

mekasih anis... insya allah one day :)

nurdani said...

kreatifnya biqa....good luck bebeh!

merahitujambu said...

good luck..cantik..XD

keri ikhwan said...

aku tanak ucap gud luck nanti kurang luck aku...aku nak menang gak walaupun x lukis hape pun lgi...
tapi memey terpaku kejap tengok idea kretip ko tuu

Azhafizah[フィザ] said...

wah..bumble bee gitu..transform habes.kreatif!good luck BiQa!

myra azraff said...

fuh!aqib menjalankan tugas dia dgn ganteng sekali..haha...smart la biqa! peewit..*sore amy search

Jomtonton said...

Gila.. Menanglah Aminah..
Ambik hadiah tu..
Hahahaha...

Smart.. smart..smart..

alif ismail said...

salam...

wOoooohaaaa.....!!!! terbaek lah biqa.... tuan gambar tu pesan, yg penting lesung batu tu maintain..hahahaha!!!

terima kasih sbb join heh...

biQa Hatmin said...

dani: awak tu lagi kreatif... mekasihh

MIJ: tq2... simple je ni..tunggu MIJ punya..hehe

Keri: Haha... mcm tu pon boleh? Xpe aku bg luck ckit..gudluck too kerii

Fiza: memang minat bumblebee...hehehe... mekasih fiza.. nk tunggu dari fiza n lain2 gak ni..fuhhh

Myra: AQIB buat yang termampu...dalam otak dia ada katun je

Jomtontong: Haha... jauh sgt nak dpt hadiah... simple sgt kot benda ni..anyway thanks :)

ALIF!: wsalam...sama2.. thanks.ckp kat tuan gambo..simpan la bua tkenangan...haha

misskonspirasi said...

betul2 berimaginasi mcm spongebob la awak nie.. hek hek nice one terbaek ..harap2 menang la yek.. nasib saya tak kreatif klu x leh join skaki..salam kenal dari saya..

Ayie Abas said...

cantik dan kreatif laa siti...

ada peluang nk menang nih. :D

biQa Hatmin said...

miss: thanks..salam kenal juga yer... *spongebob pon boleh la


Ayie: Ahaha..cuba tgk yang lain..peluang memang ada tapi tipisssje ehe

hati~♡ said...

wah.. sgt kreatif.. gdluck awk.. sy pun join ^_^

fatinlea said...

hahahahha sumpah lawak la dialog nak ambik gambar tu... XD

biQa Hatmin said...

mekasih korang..gudluck jugak tauu

apisv2 said...

salam, jalan2 melihat hasil karya korang yang kreatif :D

http://www.apisv2.com/2012/03/segmen-seni-makeover-me-contest.html