Friday, October 21, 2011

Blogger baru dan Nuffnang

Tajuk: Nuffnang dan Choki-choki
Ilustrasi dan Idea : BiQa










Cerita ini tiada kene mengena dengan yang hidup atau yang telah tiada. Hanyalah imaginasi aku dalam membuat entry. DAA~~

Biqa: Blogging adalah hobi aku, dan nuffnang pemangkin semangat aku.hahahaha. 


P/S: JGN LUPA JOIN SEGMEN AKU KALAU KORANG SUDI>TQ SO MUCH!


KLIK SINI


12 comments:

namaberita.com said...

Amboi gembiranya dia dapat beli choki-choki...

BiQa HatmiN said...

@namaberita.com
sebab dia beli satu bucket punya..hahaha... budak2 biasalah..buat stok jajan..haha

Huda Diaz said...

nuffnang ni camane dia bayar? maksudnya, dari sudut yang mana yang kita boleh dapat duit?

Arif Aiman said...

wohhhhh...dapat BE~ ahaa..tahniah~ :)

Haszrol said...

nak beli handphone baru dengan duit nuffnang... :)

Arif Aiman said...

@Huda Diaz

ahaaa.soalan :)

nuffnang ialah syarikat iklan yang menggunakan blog kita sbagai satu medium untuk sewakan tapak iklan diorang di blog kita..

kalau diorang bagi BE, buffered earnings, so, setiap pengunjung semasa ikaln BE bertempek di blog kita, kita akn dpt la skit2,, lg bnyk, lg bnyk la dpt.. tu je :p

lagi satu,, iklan tuh,,BE kalau kelik,, perh.. ahaha..

kalau iklan biasa, kelik dapat 25 sen je :p

jaa64 said...

nice doodles!!!
mekasih cik nuff!!hahahah

BiQa HatmiN said...

wah..tq kepada aiman..yang menjawapkan soalan sedara huda tu... jaa, tqqqqq :)

BiQa HatmiN said...

@Haszrolhazrol..hebatnyerrrrrrrr

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

wah! untung nyee.... boleh tak nak tau dari A smpai Z pasal nuffnang ni?? nk tau sgt3... pliz... ade sesape bleh tolong??? da dftar, tpi ape pon tatau... be tatau, nk buat ape pon tatau... anyone??

Pocket said...

iyer,
jadi pemangkin tu bagus,
jangan jadi tujuan sudah lah,
nanti mata duitan sangat lak jadinya.. :)

BiQa HatmiN said...

@♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪
nanti sy try cari info.hahah...sy pun xfaham sgt cik nawarah...

@Pocket

insya allah tidak..ibarat kartun tu la..lepas buat beli choki2 je...hehe ..blog ni hanya suka2..kalau ada imbuhan rezeki namnya...