Sunday, October 23, 2011

Cinta Siber OH


Cinta Siber...Cyber Love...hehe bukan Cyber Cafe ok...
Ok ni first time aku join segmen abang BEN... aritu nak join xsempat..almaklumlah blogger baru...haha..

Ok abg ben.. pada pandangan aku lah kan cinta cyber ni memang ramai dah diamalkan oleh budak2 zaman sekarang..Kalau yang dapat tu elok..elok lah jodohnye...Kebaikannya memang lah bagus sebab boleh lebarkan sayap perkenalan dengan orang yang baru dalam hidup.. So xdelah cintan cintun dengna kawan2 ke, sedara mara ke... kan...tapi agak2 sesape nak search awek2 atau jejaka2 mengikut region dia boleh la gunakan alam siber sebagai medium. sebab kadang2 ada org minat dengan awek JB, awek Penang (anak mami tu) dan lain2 lah kan.. so kat situ boleh gunakan siber sebagai tempat cari jodoh..eh cari teman...

tapi keburukannya tak payah cakap masing2 dah tau... Dah dok kenal2 lama berbulan, bertahun... kat situ dah berapa banyak penipuan tak tau la..mungkin dari segi fizikal, mental dan ape2 je lah.. Pneipuan identiti bukan la benda baru dalam dunia siber.. tengok je lah di dada akhbar sekarang ada yang kene tipu dengan org kulit hitam luar negara a.k.a negro (pergh jauh betul cinta dia) sampai beriban duit lesap.. adeh letih pikir... Yang lainnya cinta siber ni kadang2 dijadikan sebagai platform untuk suami2, isteri2 dan juga tunangan serta sesiapa sahaja sebagai tempat untuk berskandal. opsss... tapi itu normal..sekrang berapa byk kes cerai sebab Facebook? Berapa byk kes bunuh sebab jeles tgk tunang or awek bercinta kat FB? xpayah kira sebab aku pun tak tau.. tapi berapa banyak?ahaha

so kat sini sekarang ni rasa macam dah tak releven la pulak dengan cinta siber ni.sebab terlalu byk penipuannyer.. aku kalau suh cari cinta tak nak la cari kat FB ke ym ke...kalau boleh nak pandang pertama terus.. xmo la tipu2 dalam siber ni...  Selagi anda beriman, baik ,jujur, ikhlas dan bertanggungjawab anda layak jadi calon suami aku..haha PROMOTE Tu! tapi kalau ada yang macam tu ape salahnye... hehe 

ok lah abang ben..panjang plak entry ni..selalu aku buat pendek jer...So aku tak tau abg ben dah tgk belum kartun aku untuk abg ben... kalau belum tgk lah..penat aku lukis...haha... 


kalau korang nak join segmen ni..klik2 lah...



p/s: ni cuma pendapat aku ok..kalau ada pape share2 la..komen2 lah...TQ



19 comments:

Aku DaN SeSuAtU said...

dari segmen yang sama,CINTA SIBER buruk baik bergantung kepada penerimaan diri sendiri.

BiQa HatmiN said...

@Aku DaN SeSuAtU
ye betul..:)

Arra said...

singgah dr segmen sama..:)

aida4eva said...

rasanya mcm byk buruk dr baiknya kot..

pandangan masing2...no offense :)

http://aida4eva.blogspot.com

Yumida said...

terpulang pd kematangan sendiri utk menguruskan sesuatu..kan..kan..cuma jgn terlampu menikmati keasyikkan shgga lupa utk menjelajahi latar belakang org tersebut

AMMAR YASIR said...

Tak payah siber siber lah..banyak tipu...huhuhu

Ct Mawa said...

goodluck! :D

BiQa HatmiN said...

@aida4eva

rasanya macam tu lah...biasalah terpulang pada individu bagaimana nak menilai.kan :)

BiQa HatmiN said...

@Yumida betul lah..kadang2 kita mudah terpedaya..so sama2 la kita hati2

BiQa HatmiN said...

@AMMAR YASIR haha..realitinya memang mcm tu....haha

♥ J-ATIEEKA said...

banyak buruknyee kan ? hehe ~~~ nak kata akak , lau curang tampo je laju laju . kalau dalam siber nak tampo cmne ><

♥ J-ATIEEKA said...

hahaha dahsyat akak . hee ~ betol jugakk tuh .. hee ~ kasi pengajaran kan ^^

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

hai singgah dari blog ben. Hmm ada sepupu kita bercinta di facebook, tengok muka hensem gila. Rupenya bukan muka sebenar. Kitorg kesian kat dia..

Jom tukar bloglist WAJIB KOMEN nak di sini -->

Semua Dijemput Masuk Bloglist Saya

~ieda~ said...

ida bls knjgan biqa....
tol 2...raliti cinta siber neh mmg cm 2 kn...kbaikn yg da krg klo nk bndg ngn kbrkn yg mmg kompom2 byk...hehehe

fiqah said...

singgah dri segmen yg sama :)

safwanmahzin said...

kau beri pantun ku balas pantun,
kau beri komen ku balas komen.

thanks sebab singgah my page.soorry lambat skit..isu yang hangat diperkatakan ini memang banyak buruknya.Yang penting tepuk dada tanya selera.kalau boleh diambil yang baik ambil aklau boleh dihindarkan hindar sajalah..=)

fuuyooh said...

Salam kenal..dtg dr blog abg ben..hihi

Kenali saya :)

ercy said...

salam.. dari dari segmen ni juga.. tq singgah d blog ercy... kebaikan n keburukan dah dimaklumkan masing2 ada pandangannya juga.... anyway... i like u blog... happu blogging...

BiQa HatmiN said...

tq singgah semua :)