Monday, October 17, 2011

CONTEST Reka Jalan Cerita





CONTEST REKA JALAN CERITA!!!!

Salam satu malaysia wahai bloggers!
200?? ok maybe bukan satu jumlah yang banyak untuk blog yang berjaya mendapat 2,3, riban followers..tapi pada aku 200(2minggu) dah cukup banyak tu...thanks untuk 200 org yang telah follow aku tanpa paksaan tu..hehe 

Sebagai tanda kehappy-an aku, aku nak ajak korang join contest reka jalan cerita ni..Sebab aku suka sangat buat animasi and komik kartun macam ni..jadi bagi mengisi masa lapang time aku berkonvo ni apa kata korang join jer..

Tawaran hadiah?? (mesti ada kan..hehe)

Jalan cerita yang menarik dan terpilih untuk disiarkan bakal menerima.......

SEEKOR ANGRY BIRD !!!!

Gambar hiasan dr Google :)

Lebih menarik korang boleh pilih nak yang mana satu (kecuali pig head tu: tiada dalam gambar)

Ape?? Syarat?? Senang jer

SYARAT:

1. Follow Blog Aku Punya Cerita (tak paksa)
2. Like Facebook kat tepi tu (tak paksa jugak)
3. Buatkan satu entry dekat blog korang dengan tajuk CONTEST REKA JALAN CERITA (paksaan)
4. Pastikan korang letak jugak gambar watak utama CINTA SUPERHERO kat atas tu (paksaan)
5. Reka satu jalan cerita yang korang rasa best untuk kedua2 watak tersebut (ringkas and padat..nak panjang lebar pun boleh) 
6.Link kan ke entry ni (paksaan)
7. Submit penyertaan korang kat comment bawah ni. (paksaan..kalau tak macam mana aku nak baca.hehe)


So , ni contest pertama dari aku.agak2 ada yang nak join tak?kalau tak aku bagi adik aku je bear tu.hahaha


TUNGGU!!!

5 Hadiah saguhati akan diberikan iaitu

Watak SUPERHERO khas untuk anda :)

JOMLAH MERIAHKAH BLOG AKU SIKIT..hahaha

TQ..untuk yang sudi join...dan yang tak join pun TQ sebab melawat blog ni :)


closing date: 17 October 2011 (habis konvo aku..hehe)


OK KEJAP! sebab ramai yang tertanya2 macam mana sebnarnye contest ni..meh aku bg contoh.Simple jer..

CONTOH Jalan Cerita: Hero jumpa Heroin kat taman. Pastu ada penculik datang nak culik budak kecik and kemudian si hero & heroin tu berkerjasama dan bermulalah cinta... (aku tau  tak best tapi korang bg lah idea yg best ckit :) haha... Justdraft cerita , tetang kartun tu aku akan sediakan ikut cerita korang.ok? gud luck



25 comments:

Eyka said...

nanti nak karang laaaaaaaaaaa...yeahh! haha:P

<---eh klu tukar watak jadi domo vs agry bird boleh tak? :P

BiQa HatmiN said...

@Eyka

haha..tq2...watbest2 kot2 terpilih :) DOMO vs ANGRY BIRD??menarik tapi tunggu next punya story k..skrg nak buat untuk superhero dulu.hahaha

Shaiful said...

test 1 2 3..haha

BiQa HatmiN said...

@Shaiful

1,2,3 OK...roger..haha

Ct Mawa said...

hoho..insyaAllah..i will..tp,,x jnji la..x reti sgt..hehe..btw,,tQ invite me :)

BiQa HatmiN said...

@Ct Mawa

dah singgah pun memadai..cewahh.... :) tq2

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

logorithm said...

Respek ah 2 minggu dah dapat 200+ follower!

Kartun tuh Cik Biqa yang lukis ker? Lawa!


Terbaru dari Logokoko:

[U] Jom makan strawberi?

[U] Proton Satria Neo menyerupai binatang apa?

[U] Dijumpai mati di padang golf

BiQa HatmiN said...

@logorithm

TQ..hehe

NiDiA FanTasiE said...

nak join .. tapi, jalan cerita lukisan tangan atau software?

BiQa HatmiN said...

@NiDiA FanTasiE

jalan cerita tulis sahaj..hehe

NiDiA FanTasiE said...

oh tulis jer .. nak try lar .. hehe tapi kalau letak gmbar boleh jugak kan?

BiQa HatmiN said...

@NiDiA FanTasiE

boleh2....semuanya boleh :)

----- ----- said...

nak2 join tapi xreti...malas pun adew...tgk la cam mane nanti...

Kongsi Apa2 Aje said...

salam BW
mekasih coz 4low admin..admin dah 4low kamu balik.

nak admin kongsi contest kamu kat blog admin k?. admin bole tlg promote lg contest ni

kpd yang lain..kalau ingin berkongsi entry utk admin promote. sila2 jengan cni yer..
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

pss..ada mse admin join jgk lh. bkn apa..admin x pndai sgt citer2 ni...ekeke (^_^)

BiQa HatmiN said...

@Kongsi Apa2 Aje
Biqa berbesar hati kalau admin sudi join contest ni..mana lah tau idea admintu lebih menarik..apa salahnya... oktq eh admin..nak melawat pagetu jap..hehe

NiDiA FanTasiE said...

http://nidiafantasie.blogspot.com/2011/10/contest-reka-jalan-cerita_13.html

kami dah join .. harap biQa sudi bace .. :)

Haniada said...

slm.. Hani join contest niey.. :)

http://bloggerhaniada.blogspot.com/2011/10/contest-reka-jalan-cerita.html

BiQa HatmiN said...

@NiDiA FanTasiE
@Haniada

TQ korang:) masih menunggu peserta lain..heee:)

fieza24 said...

fiza join tau
http://fieza24.blogspot.com/2011/10/contest-reka-jalan-cerita.html

CikNuwairah said...

mcm menarik..tgk la klu ada masa nk join jgak..:)

Ticer Syah said...

aa. cam bes aje.. nti kita pree kita buat okeh

shida said...

salam singgah
shida student uniten gaks..hu3...still kat muadzam...
tahniah dah grad!!!
:)
~~

BiQa HatmiN said...

@shida
tq shida:) hehe..owh muadzam gak eh? gud luck la.pasni awk plak konvo ye..

dong dong23 said...

coach outlet
nike blazers
nike air huarache
jordan retro
christian louboutin shoes
michael kors handbags
cheap jordans
louis vuitton handbags
nike uk
kate spade
cheap oakley sunglasses
mont blanc pens
kobe 9
true religion jeans
giuseppe zanotti
celine handbags
vans shoes outlet
true religion
gucci outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
designer handbags
nike free run
rolex watches
michael kors outlet
nike uk
ralph lauren
michael kors handbags
oakley outlet
jordan 4
michael kors outlet
louis vuitton
vans shoes
louis vuitton handbags
gucci outlet
michael kors outlet
timberland outlet
nike air jordan
adidas shoes
adidas ultra boost
20167.12wengdongdong